ΑΘΗΝΑ: 'Η παράταση της Navtex δείχνει ότι η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά τον διάλογο'

ΑΘΗΝΑ: 'Η παράταση της Navtex δείχνει ότι η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά τον διάλογο'

Οι αναφορές της Τουρκίας σε διάλογο είναι εντελώς προσχηματικές, σημείωναν το βράδυ της Κυριακής πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX έως τις 27 Αυγούστου.

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια», τονίζουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, στην Αθήνα φτάνει την Τρίτη ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια. Αμέσως μετά θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα έχει συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η επίσκεψη Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα θεωρείται ότι εντάσσεται σε μια προσπάθεια του Βερολίνου για έναρξη διαλόγου το αμέσως επόμενο διάστημα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει, πάντως, ότι αναγνωρίζει μόνο της οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ως μία εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τον απόδημο Δαμιανό Κωνσταντίνου για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομία, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απονέμοντάς του το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE