ΑΘΗΝΑ: 'Η παράταση της Navtex δείχνει ότι η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά τον διάλογο'

ΑΘΗΝΑ: 'Η παράταση της Navtex δείχνει ότι η Τουρκία επικαλείται προσχηματικά τον διάλογο'

Οι αναφορές της Τουρκίας σε διάλογο είναι εντελώς προσχηματικές, σημείωναν το βράδυ της Κυριακής πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας την ανανέωση της τουρκικής NAVTEX έως τις 27 Αυγούστου.

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική. Με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια», τονίζουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, στην Αθήνα φτάνει την Τρίτη ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια. Αμέσως μετά θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα έχει συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η επίσκεψη Μάας σε Αθήνα και Άγκυρα θεωρείται ότι εντάσσεται σε μια προσπάθεια του Βερολίνου για έναρξη διαλόγου το αμέσως επόμενο διάστημα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει, πάντως, ότι αναγνωρίζει μόνο της οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ως μία εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ενόψει των επόμενων κινήσεων - Οι επαφές που μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις

Κυπριακό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ενόψει των επόμενων κινήσεων - Οι επαφές που μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις

Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διπλωματικό επίπεδο και η σύλληψη 53χρονης Λιθουανής κτηματομεσίτριας στη Γαλλία με ευρωπαϊκό ένταλμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, προκαλούν έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE