ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τοποθέτηση Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων για δημοσίευμα Al Jazeera - 'Πλήττει το Επενδυτικό μας Πρόγραμμα'

Τοποθέτηση Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων για δημοσίευμα Al Jazeera - 'Πλήττει το Επενδυτικό μας Πρόγραμμα'

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στην οποία αναφέρεται ότι πλήττεται το επενδυτικό μας πρόγραμμα, με αναφορές σε παρελθούσες περιπτώσεις πολιτογράφησεις αλλοδαπών επενδυτών.

Όλη η ανακοίνωση:

Το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) παρουσιάζεται σήμερα από το Al Jazeera με άκρως αρνητικό τρόπο, με αναφορές σε παρελθούσες περιπτώσεις πολιτογράφησης αλλοδαπών επενδυτών, οι οποίες μετά τον εκσυγχρονισμό του Προγράμματος επανεξετάζονται από τις αρμόδιες Αρχές και για κάποιες εξ αυτών ήδη ανακοινώθηκε έναρξη διαδικασίας ανάκλησης.

Σε μια συγκυρία που ο τόπος μας βρίσκεται λόγω της πανδημίας σε δεινή οικονομική θέση και το Κράτος με τις παραγωγικές δυνάμεις έχουν αποδυθεί σε εκστρατεία προσέλκυσης αξιόπιστων διεθνών επενδύσεων, οι αναφορές του Al Jazeera πλήττουν την εικόνα του Επενδυτικού μας Προγράμματος και τις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Κυπριακής οικονομίας.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) παρακολουθεί συστηματικά την πορεία εξέλιξης του Προγράμματος, το οποίο με τις διαρκείς βελτιώσεις του αποτελεί εδώ και καιρό πρότυπο ανάμεσα στα Προγράμματα παρόμοιου τύπου που εφαρμόζουν οι 20 από τις 27 χώρες Μέλη της ΕΕ.

Το Πρόγραμμα μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, να οδηγήσει σε μείωση των οικονομικών ζημιών της πανδημίας, να συγκρατήσει την αύξηση της ανεργίας και να επιταχύνει την επιστροφή της πατρίδας μας σε συνθήκες ανάπτυξης.

Το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα ως έχει προ καιρού διαμορφωθεί, περιέχει όλες τις αναγκαίες δικλείδες ασφαλείας που το καθιστούν ένα απο τα πλέον αξιόπιστα της Ευρώπης.

Η ΟΕΒ σε συντονισμό με τους αρμόδιους Κρατικούς φορείς, θα πράξει παν το δυνατόν για προστασία των Κυπριακών οικονομικών συμφερόντων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top