Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ νοτίως της Κρήτης

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ νοτίως της Κρήτης

Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε, νοτίως της Κρήτης, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο της διαρκούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.


Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, στην άσκηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΙΓΑΙΟΝ, ένα Υποβρύχιο (Υ/Β) Τύπου 214 και έξι Αεροσκάφη F-16, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ το Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL, καθώς και ελικόπτερα των Πολεμικών Ναυτικών των δύο χωρών.

«Η εν λόγω άσκηση περιλάμβανε συνεργασία σε αντικείμενα κοινής επιχειρησιακής σχεδίασης, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικούς ελιγμούς και συνεργασία Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων», σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

«Η δραστηριότητα αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που προσφάτως ενισχύονται συνεχώς και συνέβαλε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για  την κυπριακή προεδρία το 2026

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για την κυπριακή προεδρία το 2026

Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσιεθ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη Μαδρίτη.