Η τ/κ εφημερίδα Detay παρουσιάζει σήμερα δημοσκόπηση για τις προτιμήσεις των διαμενόντων στα κατεχόμενα σε σχέση με τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές» της 11ης Οκτωβρίου που διενήργησε η ίδια η εφημερίδα κατά την περίοδο 8-17 Αυγούστου 2020.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, κατά την έρευνα, 32 δημοσκόποι διενήργησαν κατ’ ιδίαν συνεντεύξεις με 1,115 άτομα που επιλέγηκαν διά της μεθόδου της τυχαίας στρωματοποιημένης δειγματοληψίας. Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης υπολογίζεται στο 2,85% και το διάστημα εμπιστοσύνης στο 95%.
Στο ερώτημα «ποιο από τα πιο κάτω ονόματα που ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους μέχρι σήμερα θα ψηφίσετε στις "προεδρικές εκλογές" που θα διεξαχθούν στις 11 Οκτωβρίου 2020», οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ως εξής: Μουσταφά Ακιντζί 24%, Ερσίν Τατάρ 17%, Δεν θα ψηφίσω 15%, Αναποφάσιστοι 13%, Τουφάν Έρχουρμαν 10%, Δεν απαντώ 6%, Κουτρέτ Όζερσαϊ 6%, Ερχάν Αρικλί5% και Σερντάρ Ντενκτάς 4%.
Σημειώνεται ότι στον κατάλογο με τα ονόματα που δόθηκαν στους συμμετέχοντες στην έρευνα υπήρχαν και τα ονόματα των Φουάτ Τουρκόζ Τσινέρ (υποψήφιου του Κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας) και του ανεξάρτητου υποψήφιου Αρίφ Σαλίχ Κίρνταγ.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι με την αναγωγή των αναποφάσιστων, τα αποτελέσματα στον πρώτο γύρο των «εκλογών» αναμένεται να είναι τα εξής: Μουσταφά Ακιντζί 37%, Ερσίν Τατάρ 25%, Τουφάν Έρχουρμαν 15%, Κουτρέτ Όζερσαϊ 9%, Ερχάν Αρικλί 8% και Σερντάρ Ντενκτάς 6%.
Στον δεύτερο γύρο, το 58,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον Μουσταφά Ακιντζί και μόλις το 41,75 τον Ερσίν Τατάρ.
Εξάλλου, η Kıbrıs Postası γράφει ότι ο πρόεδρος της τουρκικής Εταιρείας Ερευνών Optimar, Χιλμί Ντάσντεμιρ προέβη σε μιαν ενδιαφέρουσα ανάρτηση σε σχέση με τις «προεδρικές εκλογές» που θα διεξαχθούν στα κατεχόμενα στις 11 Οκτωβρίου 2020.
Ο Ντάσντεμιρ σημείωσε ότι θα διεξάγουν έρευνα μέσα στον Σεπτέμβριο για τις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα και θα δουν ποιος θα εκλεγεί, όμως σε έρευνα που είχαν κάνει τον Μάρτιο στην Τουρκία φαίνεται ότι αν εκλεγεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κανένας Τούρκος πολιτικός δεν θα θέλει να βγάλει ακόμα και φωτογραφία μαζί του.
Μέσα στον Μάρτιο η εταιρεία είχε υποβάλει και το εξής ερώτημα σε έρευνά της: «Τι είδους προσέγγιση πρέπει να επιδείξει η Τουρκία έναντι της δήλωσης του προέδρου της ΤΔΒΚ Μουσταφά Ακιντζί ότι η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης είναι πόλεμος και πόλεμος ήταν και στην Κύπρο έστω και αν ονομάστηκε ειρηνευτική επιχείρηση;»
Το 53,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι η Τουρκία πρέπει να λάβει ξεκάθαρη στάση και να διακόψει όλες τις σχέσεις της με το εν λόγω άτομο, το 25,5% υποστήριξε ότι πρέπει να απαιτηθεί από τον Ακιντζί να προβεί σε απολογητική δήλωση, το 1,6% απάντησε ότι δεν πρέπει να δοθεί σημασία στην δήλωση Ακιντζί, το 3,6% είπε ότι δεν πρέπει να γίνει τίποτα και το 16,7% δεν απάντησε και δεν εξέφρασε άποψη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού - Συνελήφθη 34χρονος
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις