Άτυπη σύνοδος Υπ. Εξωτερικών της Ε.Ε: Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ε.Ε - Τουρκίας - Εισηγήσεις από Μπορέλ

Άτυπη σύνοδος Υπ. Εξωτερικών της Ε.Ε: Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ε.Ε - Τουρκίας - Εισηγήσεις από Μπορέλ

Στο Βερολίνο βρίσκονται οι Υπουργοί Εξωτερικών των 27 κρατών μελών της Ε.Ε, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου Gymnich, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (27/08) και την Παρασκευή (28/08), με κεντρικό θέμα τις σχέσεις Ε.Ε - Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε, Ζοσέπ Μπορέλ, αναμένεται να παρουσιάσει μια λίστα η οποία θα περιλαμβάνει επιλογές με κυρώσεις αλλά και ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών όσον αφορά την μετέπειτα σχέση Ε.Ε - Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην άτυπη σύνοδο δεν θα ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις, αλλά θα μελετηθούν συγκεκριμένα μέτρα και βήματα που θα ακολουθήσει η Ε.Ε σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE