Νέα Ζηλανδία: Ισόβια κάθειρξη στον δράστη του μακελειού στην Κράιστσερτς - H πιο βαριά ποινή στην ιστορία της χώρας

Νέα Ζηλανδία: Ισόβια κάθειρξη στον δράστη του μακελειού στην Κράιστσερτς - H πιο βαριά ποινή στην ιστορία της χώρας

Το Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας επέβαλε την Πέμπτη (27/08) στον άνδρα ο οποίος δολοφόνησε 51 ανθρώπους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ανοίγοντας πυρ στα τυφλά μέσα σε δύο ισλαμικά τεμένη την ώρα της προσευχής της Παρασκευής την 15η Μαρτίου 2019, σε ισόβια κάθειρξη χωρίς καμία δυνατότητα προσωρινής αποφυλάκισης υπό όρους.

Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται τόσο βαριά ποινή στην ιστορία της χώρας.

Η σφαγή ήταν η χειρότερη που έχει διαπραχθεί ποτέ στη Νέα Ζηλανδία. Ο Μπρέντον Τάραντ, υπήκοος Αυστραλίας, 29 ετών, με ακροδεξιά πολιτική ταυτότητα, ομολόγησε την ενοχή του σε όλες τις κατηγορίες για 51 ανθρωποκτονίες από πρόθεση, 40 απόπειρες δολοφονίες από πρόθεση και διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο δράστης φόραγε κάμερα και αναμετέδωσε ζωντανά τη σφαγή στα δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς μέσω Facebook. Συνήγοροι του δράστη ενημέρωσαν ότι ο εντολέας τους δεν θέλει να υποβληθεί ένσταση για την ποινή που του επιβλήθηκε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.