Στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα

Στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Σύμφωνα με ελληνικέςδιπλωματικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα.

Τόνισε πως η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται συμπεριφορές, οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας

Από την πλευρά του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν, για κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ μιλούν αμερικανικά ΜΜΕ

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν, για κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ μιλούν αμερικανικά ΜΜΕ

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE