Παραιτείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Παραιτείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Ο Σίνζο Άμπε, ο συντηρητικός εθνικιστής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ο οποίος έχει παραμείνει στο αξίωμα περισσότερο από οποιονδήποτε προκάτοχό του, θα ανακοινώσει σήμερα ότι θα υποβάλει την παραίτησή του, εξαιτίας της επιδείνωσης των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, μεταδίδει το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, οι δείκτες διέγραψαν τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει πλέον πτώση 2%, αφού μεταδόθηκε η πληροφορία αυτή.

Η φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Άμπε, ο οποίος πάσχει από χρόνια πάθηση – έχει ελκώδη κολίτιδα – εντάθηκε μετά τις δύο πρόσφατες επισκέψεις του σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Άμπε ασκεί την εξουσία από το 2012.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE