ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στις εκθέσεις της CiC η νέα Mercedes-Benz GLA

Στις εκθέσεις της CiC η νέα Mercedes-Benz GLA

Η νέα GLA, ολοκληρώνει την τρέχουσα γενιά των Compact SUV της Mercedes-Benz.

Μια κατηγορία η οποία αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας αφού μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει ένα SUV της Mercedes-Benz.
Ο χαρακτήρας της νέας GLA έχει ενισχυθεί σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και τεχνολογίας. Το ύψος του φθάνει τώρα τα 1611 χιλιοστά (1616 με ράγες οροφής) και υπερβαίνει αυτό του προκατόχου του κατά περισσότερο από δέκα εκατοστά. Αντίστοιχα υψηλότερη είναι και η θέση οδήγησης προσφέροντας ταυτόχρονα και περισσότερους χώρους για οδηγό και επιβάτες. Παράλληλα, πλέον τα μοντέλα με την τεχνολογία 4MATIC διαθέτουν πακέτο με υψηλές ικανότητες εκτός δρόμου στο βασικό εξοπλισμό. Αυτό περιλαμβάνει ένα πρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης, μια λειτουργία καθοδήγησης καθοδικής οδήγησης και ένδειξη κλήσης οδοστρώματος στην οθόνη πολυμέσων, συνδυασμένο με τους προβολείς MULTIBEAM LED, μια ειδική λειτουργία φωτισμού για οδήγηση εκτός δρόμου.


Το νέο GLA κάνει ένα ακόμη βήμα όσον αφορά την ασφάλεια χάρη στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως τη λειτουργία ελιγμού στροφής, η λειτουργία ανίχνευσης δρόμου έκτακτης ανάγκης και η λειτουργία προειδοποίησης εξόδου, το Active Brake Assist και πολλά άλλα.
Όσο αφορά τους εσωτερικούς χώρους, υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις για το σύστημα infotainment: με δυο οθόνες 17.78 cm ή με μια οθόνη 17.78 cm και μια 26 cm και η έκδοση Widescreen με δυο οθόνες 26 cm. Επίσης, στο βασικό πακέτο προσφέρεται το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience).
Η νέα GLA εφοδιάζεται με τους τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες του γερμανικού εργοστασίου οι οποίοι εκσυγχρονίστηκαν πλήρως. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, χαρακτηρίζονται από σημαντικά αυξημένες επιδόσεις αλλά και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων. Το βασικό μοντέλο στη βενζινοκίνητη γκάμα είναι η GLA 180 με τον κινητήρα των 1,33 λίτρων απόδοσης 136 ίππων. Στη συνέχεια υπάρχουν οι εκδόσεις GLA 200 και GLA 250 με το δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 163 και 224 ίππων αντίστοιχα. Ένας δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας εφοδιάζει τις εκδόσεις GLA 180, GLA 200 και GLA 220 με ιπποδύναμη από 116 μέχρι 190 ίππους. Οι εκδόσεις GLA 250, GLA 200d και GLA 220d εφοδιάζονται και με το σύστημα 4MATIC που στέλνει την ροπή και στους τέσσερεις τροχούς, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του οδηγού ενώ όλες οι εκδόσεις του μοντέλου διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα, η Mercedes Benz ετοιμάζει ακόμα μια έκδοση της GLA υβριδικό σύστημα μετάδοσης τρίτης γενιάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top