ΤΟΥΡΚΙΑ: Συνάντηση μιάμιση ώρας μεταξύ Καλίν - Απεσταλμένου των ΗΠΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Συνάντηση μιάμιση ώρας μεταξύ Καλίν - Απεσταλμένου των ΗΠΑ

Συνάντηση μιάμισης ώρας είχαν στην Άγκυρα για το συριακό, ο Εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν και ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, Τζέιμς Τζέφρι.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και ιδιαίτερα το Ιντλίμπ, τις εργασίες της επιτροπής για το Σύνταγμα, τον «αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία» (όπως τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται για το ΡΚΚ και την οργάνωση Γκιουλέν), το προσφυγικό, περιφερειακά ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις.

Παρά την επιθετικότητα και τις παραβιάσεις του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός, εκφράστηκε η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να διατηρηθεί το κλίμα της μη σύγκρουσης στο Ιντλίμπ. Στην συνάντηση, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, υπήρξε συμφωνία στην επιτάχυνση των εργασιών της επιτροπής για το Σύνταγμα ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και να αυξηθούν οι κοινές ενέργειες ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.
 
Η τουρκική πλευρά ενημέρωσε ότι δεν είναι αποδεκτή η στήριξη, οικονομικά, στρατιωτικά ή άλλως πως, των «τρομοκρατικών οργανώσεων» που δρουν στην Συρία όπως ΙΣΙΣ, PKK/PYD/YPG και συμφωνήθηκε με την αμερικανική αντιπροσωπεία να συνεχίσουν τον κοινό αγώνα ενάντια σε αυτές.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.