ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα εμπορικά οφέλη για το κέντρο από την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου αναφέρεται ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου

Στα εμπορικά οφέλη για το κέντρο από την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου αναφέρεται ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου

Συνεχίζονται στην Γεροσκήπου οι εργασίες για την κατασκευή του συνδετήριου δρόμου που θα ενώνει την τουριστική περιοχή του Δήμου με τον κεντρικό οικισμό. Στόχος της τοπικής αρχής, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γεροσκηπου Κυριάκο Χατζηβασίλη,  είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας του κέντρου. Σε μερικούς μήνες προγραμματίζεται η έναρξη των έργων και για την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του Δήμου που αναμένεται να δώσει ώθηση στην περιοχή μέσα από νέες χρήσεις των σημερινών εγκαταλειμμένων  υποστατικών, είπε. 

Ο συνδετήριος δρόμος αποτελούσε για χρόνια βασική επιδίωξη της τοπικής αρχής που ενώ βλέπει τα ξενοδοχεία στην τουριστική περιοχή να γεμίζουν, κάθε χρόνο, πολύ λίγοι τουρίστες ανηφορίζουν στην πλατεία του Δήμου λόγο έλλειψης ασφαλούς οδικού δικτύου που θα ενώνει τις δυο περιοχές. 

Ο υπό κατασκευή δρόμος μήκους 3 περίπου χιλιομέτρων και κόστους 4,6 εκ. ευρώ εκτιμάται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας της κεντρικής πλατείας αφού θα παρέχει πλέον την δυνατότητα εύκολης και σύντομης πρόσβασης των τουριστών από τα παραλιακά ξενοδοχεία στο παραδοσιακό κέντρο του Δήμου. Ο δρόμος  περιλαμβάνει δύο λωρίδες με προστατευόμενες δεξιές στροφές, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο και λωρίδα πρασίνου.

Στον Δήμο Γεροσκηπου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θεωρούν ότι μόνο η δημιουργία του δρόμου δεν αρκεί να προσελκύσουν τους τουρίστες στην πλατεία και προχωρούν στην ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα με εκτιμώμενο κόστος πέραν των δυο εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο Δήμος στοχεύει τόσο στην ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα αλλά και στην ενοποίηση της τουριστικής με την οικιστική αλλά και τους αρχαιολογικούς χώρους και τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής  όπως είναι η Κάτω Βρύση και ο Μεσαιωνικός Αλευρόμυλος. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φρικτό έγκλημα στην Αμφιλοχία: 43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με κυνηγετικό όπλο

Υπόθεση Metamax: Υπό κράτηση ο 48χρονος ύποπτος - Εξακολουθεί να καταζητείται 63χρονος

Είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση στην Κύπρο; Οι αλλαγές που έρχονται και οι ποινές που ορίζει η νομοθεσία

Εδώ θα βρεις το χάρτη με όλα τα σημεία με σταθερές κάμερες στην Κύπρο - Λεπτομέρειες

Συνεχάρη τον Φειδία για την εκλογή του ο Έλον Μάσκ «Συγχαρητήρια» - Δείτε βίντεο

Ημικρανία με αύρα: Καινοτόμος έρευνα εντοπίζει πρωτεΐνες που οδηγούν σε υποσχόμενες θεραπείες«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές και αφετέρου μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top