ΕΛΛΑΔΑ: 28χρονη νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον ιό - Σε καραντίνα ιδιωτικό γηροκομείο

ΕΛΛΑΔΑ: 28χρονη νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον ιό - Σε καραντίνα ιδιωτικό γηροκομείο

Μία 28χρονη νοσηλεύτρια στον οίκο ευγηρίας βρέθηκε θετική στον ιό - Ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα μεταβεί τη Δευτέρα στη δομή, προκειμένου να κάνει τεστ σε 67 ηλικιωμένους και 35 άτομα προσωπικό - 157 νέα κρούσματα στη χώρα, τα 50 στην Αττική, στα 10.134 το σύνολο από την αρχή της πανδημίας

Σε καραντίνα τέθηκε ιδιωτικό γηροκομείο στο Μοσχάτο, καθώς 28χρονη εργαζόμενη σε αυτό βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια βρισκόταν την Παρασκευή στην εργασία της, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και διαπιστώθηκε ότι είχε χαμηλό πυρετό. Άμεσα μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου υποβλήθηκε σε τεστ, και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι της.
 
Την αμέσως επόμενη μέρα, η 28χρονη ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα του τεστ, που έδειξαν ότι ήταν θετική στη νόσο Covid-19. Άμεσα ενημέρωσε τον οίκο ευγηρίας, όπου εργάζεται, και εξίσου άμεσα εφαρμόστηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, με τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων να μπαίνει σε καραντίνα -δεν μαπίνει και δεν βγαίνει κανένας.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα εργαζόταν αποκλειστικά στον 1ο όροφο του γηροκομείου, που φιλοξενεί 17 ηλικιωμένους, ενώ συνολικά στη δομή βρίσκονται 67 φιλοξενούμενοι και 35 άτομα προσωπικό.
 
Ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, στον οίκο ευγηρίας, προκειμένου να κάνει τεστ σε όλους τους προαναφερθέντες. Μέχρι στιγμής, κανείς τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE