Ν. Χριστοδουλίδης: ''Ανευ προηγουμένου παρέμβαση της Τουρκίας, για πρώτη φορά μετά το 1974' - Τι ανέφερε για οριοθέτηση ΑΟΖ με Ελλάδα

Ν. Χριστοδουλίδης: ''Ανευ προηγουμένου παρέμβαση της Τουρκίας, για πρώτη φορά μετά το 1974'  - Τι ανέφερε για οριοθέτηση ΑΟΖ με Ελλάδα

Στις επαφές της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα για οριοθέτηση ΑΟΖ, αλλά και την παρέμβαση της Τουρκίας στα κατεχόμενα, αναφέρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (31/08), ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή ‘Alpha ενημέρωση΄, ο κ. Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι το ζήτημα οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου, βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών των δύο χωρών.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι από τεχνικής άποψης, οι προσεγγίσεις των δύο χωρών είναι κοινές και δεν προκύπτει κάποια διαφωνία.

Ερωτηθείς για τον λόγο που δεν προχώρησε το θέμα μέχρι στιγμής, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ‘δεν υπάρχει καμιά πολιτική φοβία. Είναι θέμα του πότε θα  αποφασίσουν οι δύο κυβερνήσεις να προχωρήσουν’.

Πέραν τούτου και όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, ο κ. Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι ‘υπάρχει μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση της Τουρκίας, για πρώτη φορά μετά το 1974'.

Θυμίζουμε ότι για το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο Real News, ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας. Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά 'εν ευθέτω χρόνω και αφού ωριμάσουν οι συνθήκες, η Ελλάδα θα προχωρήσει σε συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες και με την Κύπρο'.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE