Τμ. Μετεωρολογίας: Φεύγει το καλοκαίρι αλλά μας αφήνει τον καύσωνα – Με κίτρινη προειδοποίηση μπαίνει ο Σεπτέμβριος

Τμ. Μετεωρολογίας: Φεύγει το καλοκαίρι αλλά μας αφήνει τον καύσωνα – Με κίτρινη προειδοποίηση μπαίνει ο Σεπτέμβριος

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας (31/08), το τμήμα μετεωρολογίας.

Συγκεκριμένα, η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 13:00 την Τρίτη (01/09) μέχρι και η ώρα 17:00.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Tην Τρίτη 01/09, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος μετά το μεσημέρι όμως θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 33 στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το βράδυ της Τρίτης 01/09, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όμως δυνατό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.
 
Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή (02-04/09), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή άνοδος για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE