ΔΙΕΘΝΕΣ: Aτυπη συνεδρίαση ΣΑ την Παρασκευή για Λευκορωσία

ΔΙΕΘΝΕΣ: Aτυπη συνεδρίαση ΣΑ την Παρασκευή για Λευκορωσία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να διεξαγάγει την Παρασκευή (04/09) νέα άτυπη συνεδρίαση για την κατάσταση στη Λευκορωσία, αυτή τη φορά δημόσια, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, δήλωσαν χθες Δευτέρα (31/08) διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση αυτή, μέσω βιντεοδιάσκεψης, αναμένεται ότι θα είναι αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λευκορωσία, μετά την απέλαση το Σαββατοκύριακο των απεσταλμένων ξένων ΜΜΕ και την απαγόρευση διαπίστευσης άλλων, διευκρίνισε μια από τις πηγές αυτές.

Όπως και η προηγούμενη, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών τη 18η Αυγούστου, η νέα συνεδρίαση του ΣΑ οργανώνεται με πρωτοβουλία της Εσθονίας, κράτους μη μόνιμου μέλους του. Θα είναι άτυπη και η ιδιαίτερη μορφή του επιτρέπει στα κράτη μόνιμα μέλη του ΣΑ να μη συμμετάσχουν.

Η Ρωσία, η Κίνα και ορισμένες ακόμη χώρες εκτιμούν ότι οι εξελίξεις στη Λευκορωσία αποτελούν εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, δεν απειλούν τη διεθνή ασφάλεια και άρα δεν χρειάζεται να εξετάζονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Μινσκ και άλλων μεγάλων πόλεων προχθές Κυριακή για να απαιτήσουν να εγκαταλείψει την εξουσία ο Πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, τον οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί ότι κέρδισε τις εκλογές της 9ης Αυγούστου ενορχηστρώνοντας μαζική νοθεία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πρόσκληση σε Ερντογάν και Φιντάν για Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πρόσκληση σε Ερντογάν και Φιντάν για Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στην Κύπρο

Η ΕΕ βασίζεται στην Κυπριακή Προεδρία, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο και τη συμμετοχή τους στη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE