ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ: 'Εάν η ΗΠΑ δεν επανεξετάσουν θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των Τ/κ'

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ: 'Εάν η ΗΠΑ δεν επανεξετάσουν θα εγγυηθούμε την ασφάλεια των Τ/κ'

Αν οι ΗΠΑ δεν αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα αντίμετρα θέτοντας υπό εγγύηση την ασφάλεια των Τ/Κ, απειλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων στην ‘Ε/κ διοίκηση Κύπρου αγνοεί την ισότητα και τη ισορροπία μεταξύ των ‘δύο λαών’ το νησί”. Είναι βέβαιο ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι “σε μια περίοδο που καταβάλλονται προσπάθειες για μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο, η έγκριση από τις ΗΠΑ μιας τέτοιας απόφασης η οποία δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή δεν συνάδει με το πνεύμα της συμμαχίας”.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: “Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτή την απόφαση και να στηρίξουν τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διαφορετικά η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα λάβει με αποφασιστικότητα τα απαραίτητα αντίμετρα με τρόπο που να θέτει υπό εγγύηση την ασφάλεια των Τ/Κ με βάση τις νομικές και ιστορικές της ευθύνες”.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top