Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνομιλία Πομπέο – Αναστασιάδη

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη συνομιλία Πομπέο – Αναστασιάδη

Αναφερόμενη στην τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους είπε πως ο κ. Πομπέο «τον ενημέρωσε για την απόφαση να αρθούν προσωρινά, για το έτος 2020-21, οι περιορισμοί για εξαγωγή επανεξαγωγή μη φονικών αμυντικών συστημάτων και υπηρεσιών τα οποία κατευθύνονται στην Κύπρο, τα οποία ελέγχονται βάση του κανονισμού ITAR».

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «επιβεβαίωσε την υποστήριξη των ΗΠΑ σε μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση του νησιού ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους καθώς και την ευρύτερη περιοχή».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Σημαντική επίσκεψη ΠτΔ στο Λονδίνο - Σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας «Minds in Cyprus»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Λονδίνο, σηματοδοτώντας την έναρξη της εμβληματικής εκστρατείας για επαναπατρισμού ταλέντου στην Κύπρο, «Minds in Cyprus», με την πρώτη μεγάλη εκδήλωση να πραγματοποιείται αύριο, 21 Μαΐου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

BEST OF TOTHEMAONLINE