Διορίζονται στο Δικαστήριο ΕΕ τρεις δικαστές και ένας γενικός εισαγγελέας

Διορίζονται στο Δικαστήριο ΕΕ τρεις δικαστές και ένας γενικός εισαγγελέας

Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών μελών διόρισαν σήμερα τρεις δικαστές και έναν γενικό εισαγγελέα στο Δικαστήριο της ΕΕ. 

Συγκεκριμένα ο Koen Lenaerts (Βέλγιο) διορίστηκε δικαστής από τις 7 Οκτωβρίου 2021 έως τις 6 Οκτωβρίου 2027 ως μέρος της μερικής ανανέωσης της σύνθεσης του Δικαστηρίου. Η θητεία 14 δικαστών και 6 γενικών εισαγγελέων του Δικαστηρίου θα λήξει στις 6 Οκτωβρίου 2021.

Επιπλέον η Ineta Ziemele (Λετονία) διορίστηκε δικαστής από τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024 μετά την παραίτηση του κ. Egils Levits. Ο Jan Passer (Τσεχική Δημοκρατία) διορίστηκε δικαστής από τις 6 Οκτωβρίου 2020 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024 μετά την παραίτηση του κ. Jiří Malenovskov.

Τέλος, ο Αθανάσιος Ράντος (Ελλάδα) διορίστηκε γενικός εισαγγελέας από τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 6 Οκτωβρίου 2021 μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE