Έτοιμη «να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη» μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, δηλώνει η γαλλική κυβέρνηση

Έτοιμη «να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη» μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, δηλώνει η γαλλική κυβέρνηση

Η Γαλλία δήλωσε έτοιμη «να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη» μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι χιλιάδες πρόσφυγες.


«Η Γαλλία ουδέποτε απέφυγε τις ευθύνες της» και «όπως πάντα, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην αλληλεγγύη», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ. Ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε «ανθρωπιστική τραγωδία» την κατάσταση στη Λέσβο. Προσέθεσε ότι ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον μίλησε με τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο και του ζήτησε «να εκφράσει με σαφήνεια τις ανάγκες που παρουσιάζονται σήμερα από τις ελληνικές αρχές».

«Οι σκέψεις μας είναι με τους πληγέντες από την πυρκαγιά στη Μόρια και τους κατοίκους της Λέσβου. Από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, η Γαλλία είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια, όπως είπαμε και στην ελληνική κυβέρνηση» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Κλεμάν Μπον.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Μεταμεσονύχτια μάχη για τους σταυρούς προτίμησης - «Αλλάζουν χέρια» οι έδρες στις επαρχίες

LIVE: Μεταμεσονύχτια μάχη για τους σταυρούς προτίμησης - «Αλλάζουν χέρια» οι έδρες στις επαρχίες

Πρωτιά ΔΗΣΥ, ανέβασε ποσοστά το ΑΚΕΛ. ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία τα δύο νέα κόμματα της Βουλής. Εκτός ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι. Μέχρι τέλους το κλείδωμα των εδρών στα κόμματα αλλά και στους Βουλευτές. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE