ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Αγωγή ΚΙΣΑ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας - 'Αίτηση αναστολής των επαναπροωθήσεων' - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Αγωγή ΚΙΣΑ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας - 'Αίτηση αναστολής των επαναπροωθήσεων' - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με αγωγή εναντίον της κυπριακής κυβέρνησης προχώρησε η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), αιτούμενη την «αναστολή των επαναπροωθήσεων» στο ΕΔΑΔ.

Σύμφωνα με την γνωστή Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ασχολείται με ζητήματα όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, το «ΕΔΑΔ ανταποκρίθηκε άμεσα με πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση, που καθορίζουν και την πορεία πλέον της υπόθεσης».

Μάλιστα, όπως αναγράφεται στην δημοσιευμένη απαντητική επιστολή εκ μέρους του ΕΔΑΔ, ζητήθηκε από την Κυπριακή Κυβέρνηση να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Η προθεσμία έληξε χθες Τετάρτη (09/09), στις 15:00 ώρα Γαλλίας.

Τα ερωτήματα, όπως καταγράφηκαν είναι τα εξής:
1) Είχε ζητηθεί από το σκάφος, στο οποίο βρίσκονταν οι αιτούντες, να του επιτραπεί η είσοδος στα κυπριακά λιμάνια;
2) Μεταφέρθηκαν με πλοίο του κυπριακού λιμενικού στον Λίβανο οι αιτούντες;
3)Ποια είναι η θέση των αιτούντων;
4)Παρείχε η Κυπριακή Δημοκρατία στους αιτούντες τα πιθανά μέσα για να ζητήσουν άδεια εισόδου στα εθνικά εδάφη με σκοπό να αιτηθούν διεθνή προστασία;
5) Εάν οι αιτούντες έχουν επιστραφεί στον Λίβανο, είναι δυνατόν για αυτούς να κάνουν αίτημα για διεθνή προστασία στις διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Λίβανο;

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, αναμένονται οι απαντήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, η διμερής συνεννόηση μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου δείχνει να λειτουργεί, με την πλήρη υποστήριξη της γειτονικής χώρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε το βήμα και από χθες το σκηνικό στον ΔΗΣΥ άλλαξε. Ο τέως πρόεδρος του κόμματος, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, για τις Προεδρικές του 2028, βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων μηνών και ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα δύσκολο κεφάλαιο, για την Πινδάρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE