Παράνομη η νέα τουρκική Navtex λέει η Κυπριακή Δημοκρατία

Παράνομη η νέα τουρκική Navtex λέει η Κυπριακή Δημοκρατία

Παράνομη χαρακτηρίζεται, με Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, η τουρκική Navtex που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11/09, από τον ο σταθμός της Αττάλειας για ναυτικές ασκήσεις με βολές πυροβόλων από αύριο μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.

Στην Navtex που εκδόθηκε νωρίτερα την Παρασκευή 11/09, η τουρκική ειδοποίηση προς ναυτιλωμένους χαρακτηρίζεται ως παράνομη και ότι παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα τουρκική Navtex δεσμεύει περιοχές δυτικά της Κερύνειας και φτάνει μέχρι τον κόλπο της Μόρφου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.