ΚΥΠΡΟΣ

Στήριξη στις μικρές χώρες από τη FIBA…

Στήριξη στις μικρές χώρες από τη FIBA…

Στο Μόναχο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Κεραυνού Πάρις Παπαέλληνας, παρευρισκόμενος στη συνεδρίαση των Μικρών Κρατών μελών της FIBA Europe.

Ο κ. Παπαέλληνας, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, είναι μέλος της Επιτροπής των μικρών κρατών, η οποία συνεδρίασε έπειτα από αρκετό καιρό υπό την εποπτεία της FIBA Europe.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας (20/4/15) οι μικρές σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης είχαν την ευκαιρία να θέσουν επί τάπητος τα προβλήματα που τις απασχολούν, να συζητήσουν προσωπικά με τον πρόεδρο της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ και τον γενικό γραμματέα Καμίλ Νόβακ και να πάρουν τις υποσχέσεις για παροχή κάθε δυνατής στήριξης, ούτως ώστε η καλαθόσφαιρα να ξαναγνωρίσει ανάπτυξη. 

«Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τους ανθρώπους που μας συνδέει η αγάπη μας για την καλαθόσφαιρα, λύσεις για την πρόοδο του αθλήματός μας. Η συνεδρίαση αυτή έγινε μετά από αρκετό μεγάλο διάστημα και η δικιά μας επιτροπή εκπροσωπεί ουσιαστικά και τις 15 χώρες, που λογαριάζονται ως μικρές πληθυσμιακά. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το ότι είχαμε προσωπικές επαφές με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της FIBA Europe, οι οποίοι έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για να στηρίξουν περαιτέρω την ανάπτυξη της καλαθόσφαιρας στις χώρες μας. Δόθηκε μάλιστα βεβαίωση για οικονομική και άλλη στήριξη στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ομοσπονδίας και τη βελτίωση των υποδομών», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Πάρις Παπαέλληνας και πρόσθεσε: 

«Μας έγινε ενημέρωση και για άλλα θέματα, όπως τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 3x3 κι άλλες διοργανώσεις, ενώ αυτά που συζητήσαμε σε βάθος και ανταλλάξαμε απόψεις, ήταν το ότι χάσαμε μία φουρνιά παικτών όλες οι μικρές χώρες, από το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη συμμετοχή Ευρωπαίων παικτών και άρα θα πρέπει να βρούμε λύσεις τώρα για την ανάπτυξη των δικών μας παικτών. Επίσης, μιλήσαμε για την ανάπτυξη και βελτίωση των προπονητών μας και των διαιτητών μας. Ήταν στα σίγουρα μία πολύ σημαντική συνάντηση, από τη στιγμή δε που είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την ηγεσία της FIBA Europe, η οποία έδειξε ενδιαφέρον στήριξης των προσπαθειών μας». 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Mερική απασχόληση: Δικαιούται την ίδια ετήσια άδεια με εργοδοτούμενο που εργάζεται με πλήρη ωράριο;

• Θρίλερ με ομήρους της Χαμάς: Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα ονόματα έξι νεκρών - Εντοπίστηκαν σε σήραγγα στη Ράφα

• Αλλάζει ο καιρός: Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες περιλαμβάνει το «καιρικό μενού»

• Καλωσορίζει το φθινόπωρο το Netflix - Oι σειρές και οι ταινίες του Σεπτέμβρη που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα

• Ανδρέας Γεωργίου - Σιμώνη Χριστοδούλου: Σήμερα γάμος γίνεται - Το παθιασμένο φιλί στο ξέφρενο πάρτι σε καράβι

• BBC: Ρωσική αντεπίθεση απειλεί να εκμηδενίσει την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ



Το Gymnich: Οι προσδοκίες της Λευκωσίας και το νέο παραλήρημα του Σουλτάνου

Το Gymnich: Οι προσδοκίες της Λευκωσίας και το νέο παραλήρημα του Σουλτάνου

Το Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ λαμβάνει θετικό πρόσημο από τη Λευκωσία, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της  για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων στο Κυπριακό, κυρίως για τη δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ ύστερα από το γεύμα εργασίας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ - ο οποίος για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια προσκλήθηκε σε άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ - ότι «εκφράσαμε την αλληλεγγύη της ΕΕ με σεβασμό στις θέσεις της Κύπρου και τη βούλησή μας, να αναζητήσουμε λύση μέσω πολιτικού διαλόγου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top