Ολόκληρο παρασκήνιο αντιδράσεων από τον Ακιντζί - Τηλέφωνα και παράπονα για τον παραγκωνισμό του

Ολόκληρο παρασκήνιο αντιδράσεων από τον Ακιντζί - Τηλέφωνα και παράπονα για τον παραγκωνισμό του

Μη ικανοποιητική και μη σωστή βρήκε ο Μουσταφά Ακιντζί την πρόταση να μιλήσει μόνο τηλεφωνικώς με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών αντί να συναντηθεί μαζί του, κατά την επίσκεψη του κ. Πομπέο στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού ανάφερε ότι η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Κύπρο τηλεφώνησε στον κ. Ακιντζί για να τον ενημερώσει ότι δεν θα πραγματοποιείτο συνάντηση με τον κ. Πομπέο, λόγω της σύντομης διάρκειας της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο νησί.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε στην Πρέσβειρα των ΗΠΑ ότι σωστή στάση θα ήταν η συνάντηση με τον κ. Πομπέο όπως είχε είχε γίνει με τον κ. Κέρρι, πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, και πως «η τηλεφωνική συνομιλία δεν είναι επαρκής και κατάλληλη».

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE