Η πρόταση για το χτίσιμο μιας μόνιμης δομής στη Λέσβο, με χρήματα της ΕΕ και συνδιαχείρισης Ελλάδας και Κομισιόν ετέθη από την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά, είναι υπό εξέταση επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Άνταλμπερτ Γιάνς, κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα.
Επιπλέον όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το στρατόπεδο προσφύγων της Μόρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου, η Ελλάδα ζήτησε περαιτέρω βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Σε άμεση απάντηση, η Δανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Γερμανία έχουν προσφέρει εκατοντάδες σκηνές, κουβέρτες, υλικά για το χειμώνα και υπνόσακους. Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič, δήλωσε σχετικά ότι "η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και τους πρόσφυγες που πλήττονται. Ευχαριστώ όλες τις χώρες που στέλνουν βοήθεια και θέτουν σε εφαρμογή την αλληλεγγύη της ΕΕ".
Η νέα υποστήριξη έρχεται μετά από βοήθεια που στάλθηκε από την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία από τον Απρίλιο, η οποία περιλαμβάνει μονάδες στέγασης, υπνόσακους, στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια, είδη μπάνιου, τέσσερα ιατρικά κοντέϊνερς και έναν ιατρικό σταθμό. Επιπλέον, απαντώντας σε προηγούμενο αίτημα για βοήθεια από την ΕΕ στις αρχές Μαρτίου, 17 μέλη και συμμετέχοντα κράτη προσέφεραν περισσότερα από 90.000 είδη στην Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού. Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε τακτική επαφή με τις ελληνικές αρχές για παρακολουθεί στενά την κατάσταση και διευκολύνει την παροχή βοήθειας στην ΕΕ.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις