ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αναβολή «προεδρικών» και εξακομματική «κυβέρνηση» προτείνει το ΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αναβολή «προεδρικών» και εξακομματική «κυβέρνηση» προτείνει το ΚΑ

Την αναβολή των «προεδρικών εκλογών» και τον σχηματισμό εξακομματικής «κυβέρνηση»πρότεινε ο αναπληρωτής πρόεδρος το κόμματος Αναγέννησης, Ενβέρ Οζτούρκ, το κόμμα του οποίου μετρά 7 κρούσματα κορωνοϊού, περιλαμβανομένου και του προέδρου του και υποψήφιο «προέδρου».

Ταυτόχρονα, το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να δώσει άδειες για την διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, ο κ. Οζτούρκ προέβη στην πρόταση αυτή σε ζωντανή σύνδεση με τον «Μπαϊράκ» λέγοντας ότ η παρούσα «κυβέρνηση» απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία και πως ο κόσμος δεν σκέφτεται τις «εκλογές» αλλά το πώς θα τα βγάλει πέρα.
 
Οι συνθήκες πανδημίας, συνέχισε, επιβάλλουν την αναβολή των «προεδρικών» και κάλεσε τα έξι κόμματα της «βουλής» να σχηματίσουν «κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας» και τον ερχόμενο Ιανουάριο να γίνουν μαζί «προεδρικές» και «βουλευτικές εκλογές». Μέχρι τότε, είπε, να απλοποιηθεί και ο «νόμος» ώστε να καταργηθεί η οριζόντια ψηφοφορία ώστε «να κλείσει η περίοδος της καταμέτρησης ψήφων για 3 ημέρες».
 
Το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τις αποφάσεις  της «επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων» της 9ης Σεπτεμβρίου, και ενόψει της επίσημης έναρξης αύριο της προεκλογικής περιόδου, δεν θα δώσει άδεια σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις.
 
Επισήμως η προεκλογική περίοδος διαρκεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, την προηγούμενη των «προεδρικών».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Κυπριακό: Κομβικής σημασίας ο διορισμός Χανς - Άμεση εμπλοκή της ΕΕ στις περαιτέρω εξελίξεις - Στις 22 Μαΐου, στην Κύπρο, η Ολγκίν

Σε μια περίοδο, όπου οι εξελίξεις στο κυπριακό, δεν είναι ευοίωνες, η κίνηση από πλευράς της ΕΕ για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου, προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που οδήγησε στην επιλογή του Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ουσιαστικά θα είναι η φωνή των Βρυξελλών, για το κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE