Τα πάω καλύτερα με τους 'σκληρούς και κακούς' ξένους ηγέτες, δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη

Τα πάω καλύτερα με τους 'σκληρούς και κακούς' ξένους ηγέτες, δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχτηκε ότι συνεννοείται καλύτερα με τους "σκληρούς και κακούς" ξένους ηγέτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μπομπ Γούντγουορντ στις αρχές του έτους

 
Το ηχογραφημένο απόσπασμα της συνομιλίας μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, παραμονή της έκδοσης του βιβλίου Rage, το οποίο βασίζεται σε 18 συνεντεύξεις που έδωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στον γνωστό δημοσιογράφο.
 
Στο απόσπασμα αυτό ο Τραμπ αναφέρεται στους δεσμούς του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος φίμωσε τον Τύπο και φυλάκισε δεκάδες χιλιάδες αντιπάλους του μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
 
"Τα πάω πολύ καλά με τον Ερντογάν, μολονότι υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε επειδή όλοι λένε "Τι φρικτός τύπος". Αλλά ξέρετε, για μένα λειτουργεί" είπε σε αυτή τη συνέντευξη που έδωσε στις 22 Ιανουαρίου.
 
Στη συνέχεια, επέκτεινε το επιχείρημα αυτό για να συμπεριλάβει όλους τους ξένους ηγέτες: "Είναι αστείο, μπορώ να σας πω ότι όσο πιο σκληροί και κακοί είναι, τόσο καλύτερα τα πάμε. Κάποια μέρα θα μου εξηγήσετε (γιατί συμβαίνει) αυτό, εντάξει; (είπε απευθυνόμενος στον Γούντγουορντ). Αλλά ίσως δεν είναι κακό. Οι εύκολοι (ηγέτες) είναι αυτοί που δεν μου αρέσουν τόσο ή δεν τα πάω τόσο καλά μαζί τους", πρόσθεσε.
 
Ο Τραμπ σφυρηλάτησε ιδιαίτερες σχέσεις και με τους προέδρους της Κίνας και τη Ρωσίας, καθώς και με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που όλοι τους έχουν κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
 Επίσης, συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν και έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι οι δυο τους "ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον".
 
Αντιθέτως, διατηρεί χλιαρές σχέσεις με τους ηγέτες των συμμαχικών χωρών, όμως με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ. 
 
Στις συζητήσεις του με τον Γούντγουορντ, τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ το οποίο οδήγησε σε παραίτηση τον Πρόεδρο, Ρίτσαρντ Νίξον το 1974, ο Τραμπ έκανε και άλλες δηλώσεις που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση.
Παραδέχτηκε για παράδειγμα ότι απέκρυψε σκοπίμως τη σοβαρότητα της πανδημίας του νέου κορονωϊού "για να μην προκαλέσει πανικό".

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE