ΕΛΛΑΔΑ

Η κορυφή της Ευρώπης ανήκει σε αυτές...

Η κορυφή της Ευρώπης ανήκει σε αυτές...

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης.

 Οι ερυθρόλευκες υπέταξαν την πανίσχυρη Σαμπαντέλ στον τελικό της Ευρωλίγκας με 10-9 και ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Len Trophy φτάνουν στο πρωτάθλημα Ευρώπης. Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους φίλους του Ολυμπιακού που γέμισαν το κολυμβητήριο του Πειραιά.

Η επικράτηση αυτή συνιστά ένα μικρό θαύμα, αφού οι Ισπανίδες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο δύο συνεχόμενες φορές.

Οι άμυνες ήταν αυτές που κυριάρχησαν στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι δύο τερματοφύλακες με τις αποκρούσεις τους κρατούσαν το μηδέν ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε υποδειγματική άμυνα στην φουνταριστή.

Κάπως έτσι χρειάστηκε να περάσει περίπου επτάμιση για να ανοίξει το σκορ η Σαμπαντέλ με την Έσπαρ και τον Ολυμπιακό να απαντάει με την Σάουθερν. Η ισπανική ομάδα προηγήθηκε με 2-1 με το τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Εφτιαλτικά ξεκίνησε το δεύτερο οκτάλεπτο για τον Ολυμπιακό που κρατούσε μεν στην άμυνα αλλά στην επίθεση ήταν αναποτελεσματικός. Η ομάδα του Γκούι έφτασε στα τρία γκολ διαφορά (4-1) δείχνοντας ότι έχει τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός ξεκόλλησε στο τέλος του οκταλέπτου όταν ένα γκολ της Μανωλιουδάκη και ένα πολύ ωραίο τέρμα της Πλευρίτου ξεκόλλησαν τον Ολυμπιακό που μείωσε σε 4-3, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο ημίχρονο.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη έκαναν υποδειγματικό παιχνίδι στο τρίτο οκτάλεπτο. Με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα οι «ερυθρόλευκες» κράτησαν μακριά από το τέρμα τις Ισπανίδες και με την Αβραμίδου πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με την Αβραμίδου μέσα σε πανδαιμόνιο.

Οι κοπέλες του Ολυμπιιακού έφτασαν μάλιστα το 6-8 με γκολ της Σάουθερν. Η Σαμπαντέλ μείωσε με την Αρίθα με την λήξη του τρίτου οκταλέπτου και τον Ολυμπιακό (τυπικά φιλοξενούμενος) να προηγείται με 7-8. 

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στο τελευταίο οκτάλεπτο με την Σαμπαντέλ να ισοφαρίζει σε 8-8 αλλά και να προσπερνάει με γκολ της Παρέχα. Σε εκείνο το σημείο η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη ισοφάρισε σε 9-9 ενώ με δικό της γκολ έγινε και το 10-9 για τον Ολυμπιακό που ήταν και το τελικό σκορ.

Με την κόρνα της λήξης ακολούθησε το πανδαιμόνιο με τις κοπέλες αλλά και το τεχνικό επιτελείο να κάνει την καθιερωμένη βουτιά στην πισίνα.

Πηγή: www.sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top