ΣΕΚ : Στο μικροσκόπιο Αναστασιάδη να τεθεί το ΓεΣΥ - Να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις

ΣΕΚ : Στο μικροσκόπιο Αναστασιάδη να τεθεί το ΓεΣΥ - Να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις

Η ΣΕΚ σε ανακοίνωση της σε σχέση με το ΓεΣΥ αναφέρει ότι πρέπει να κλείσουν τα παράθυρα προβλημάτων και καταχρήσεων ενώ σημειώνει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ας θέσει στο μικροσκόπιο μιας ευρείας σύσκεψης, υπό την προεδρία του, τη μέχρι σήμερα πορεία του ΓεΣΥ και ας δοθούν όλες οι πρέπουσες και απαραίτητες λύσεις».

«Είναι αναμενόμενο και εύκολα αντιληπτό πως, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΓεΣΥ θα υπάρχουν προβλήματα. Πρόκειται για μια σοβαρή, εκ βάθρων αλλαγή ολόκληρου του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη χώρα μας, γι’ αυτό και οι δυσκολίες, οι παραλείψεις και οι αδυναμίες είναι μέρος της όλης προσπάθειας. Της κάθε καινούριας προσπάθειας», προστίθεται.
 
Εκείνο που απορρίπτεται με βδελυγμία, αναφέρει η ΣΕΚ, είναι οι καταχρήσεις, από εκείνους που επιχειρούν με σκοπιμότητα να εκμεταλλευτούν το ΓεΣΥ, οι οποίοι πρέπει να τιμωρούνται πάραυτα και αποτελεσματικά.
 
Αυτή την ώρα το ΓεΣΥ, σημειώνεται, χρειάζεται θωράκιση, γιατί ως κατάκτηση ήρθε για να μείνει ενώ θωράκιση χρειάζεται και ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ο οποίος μέχρι σήμερα προσέφερε τα μέγιστα στο κτίσιμο του ΓεΣΥ.
 
«Για να είναι αποτελεσματική αυτή η θωράκιση θα πρέπει τα προβλήματα να επιλύονται αμέσως.  Στην ώρα τους.  Να μην αφήνονται να συσσωρεύονται, ούτε να κρύβονται κάτω από το χαλί του εφησυχασμού και της αδιαφορίας. Ή της οποιασδήποτε σκοπιμότητας», προστίθεται.
 
Τέλος, η ΣΕΚ αναφέρει ότι η πολυλογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες είναι αχρείαστη και ζημιογόνα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE