Προσπάθεια φίμωσης του ΓΓ της καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ και ζητά διοικητική-πειθαρχική έρευνα

Προσπάθεια φίμωσης του ΓΓ της καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ και ζητά διοικητική-πειθαρχική έρευνα

Τη διενέργεια διοικητικής και πειθαρχικής έρευνας εναντίον Προϊστάμενης Νοσηλευτικής Λειτουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ζητά η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ), κάνοντας λόγο για προσπάθεια φίμωσης του Γενικού της Γραμματέα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ αναφέρει πως  ο Γενικός της Γραμματέας έγινε αποδέκτης «γραπτής, προειδοποιητικής και απαράδεκτης επιστολής ότι ενδέχεται να μειωθεί η αξιολόγησή του,  μετά την άρνησή της Προϊσταμένης να συναντηθεί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για συζήτηση θεμάτων που αφορούν μέλη της συντεχνίας και τον κλάδο γενικότερα».

Αυτό συνιστά παρεμπόδιση της άσκησης των συνδικαλιστικών καθηκόντων και δικαιωμάτων που παρέχει ο νόμος, σημειώνει η συντεχνία, η οποία θεωρεί πως η επιστολή δεν αφορά μόνο τον Γενικό της Γραμματέα  αλλά όλη την οικογένεια των μελών της και αποτελεί παρέμβαση στο έργο και στο ρόλο της.
 
«Η συντεχνία έχει προβεί σε καταγγελίες προς όλους τους αρμόδιους, εκ του νόμου, φορείς και αναμένει να δοθούν οδηγίες για τη διεξαγωγή της έρευνας από τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥπΥ», προστίθεται.
 
Τέλος, αναφέρει ότι το  θέμα συζητήθηκε σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των Επαρχιακών Επιτροπών της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, όπου ακούστηκαν απόψεις, δόθηκε το πράσινο φως για υποβολή καταγγελιών σε παρόμοιες περιπτώσεις και αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Το 2028 ξεκίνησε στον ΔΗΣΥ: Η Αννίτα, η υποψηφιότητα Αβέρωφ και το ανοιχτό κεφάλαιο Χριστοδουλίδη

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει στη διεκδίκηση της προεδρίας μέσω της κομματικής διαδικασίας, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να διαχειριστεί τις εσωτερικές ισορροπίες και η συζήτηση για τον Νίκο Χριστοδουλίδη αποκαλύπτει ότι η πληγή του 2023 παραμένει ανοιχτή.

BEST OF TOTHEMAONLINE