Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: 'Ανεπαρκής και φιλόδοξος'

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: 'Ανεπαρκής και φιλόδοξος'

Ανεπαρκή και φιλόδοξο αποκάλεσε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στη διευρυμένη σύνοδο επαρχιακών προέδρων του κόμματός του.


Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κάποιοι στη χώρα προσπαθούν να μας τραβήξουν επίμονα στα ρηχά νερά. “Δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Τί λένε; Η Τουρκία γιατί είναι στην Συρία, γιατί είναι στην Λιβύη, στην ανατολική Μεσόγειο, στον Καύκασο; Εάν η Τουρκία αποσυρθεί από τη Συρία θα υπάρξει μήπως ειρήνη στη Συρία; Θα καθαριστεί το Βόρειο Ιράκ από τους τρομοκράτες; Αν η Τουρκία γυρίσει την πλάτη, οι πραξικοπηματίες στη Λιβύη θα αφήσουν την εξουσία στη νόμιμη κυβέρνηση; Εάν η Τουρκία κάνει πίσω θα μπορούσε ο ανεπαρκής και φιλόδοξος που ηγείται της Γαλλίας να κάνει μια πολιτική κοινής λογικής;”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έχουν θέσει ως στόχο ένα όραμα για το 2023. “Κάναμε ακόμη μεγαλύτερα βήματα για το όραμα αυτό που στοχεύει να εντάξει τη χώρα μας στις 10 μεγαλύτερες στον κόσμο”

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως “ακόμη και αν η δημοκρατία και η οικονομία της Ευρώπης και της Αμερικής καταστραφούν εντελώς, εμείς θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της χώρας μας”. “Το όνομα αυτού είναι ‘Μοντέλο Τουρκίας’.  Δεν θα βρείτε πουθενά αλλού το ιδεώδες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης που να βασίζεται στις ανθρώπινες αξίες. Το όραμα μας του 2053 θα το οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό το μοντέλο”, ανέφερε.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την Τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE