Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες

Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς και πειρατείες, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι “παρά τις προκλητικές και παιδιάστικες συμπεριφορές της απέναντι πλευράς εμείς κινηθήκαμε με τη σοβαρότητα ενός μεγάλου κράτους που έχει δίκιο”.


Σε ομιλία του στην τελετή κρατικών μεταλλίων, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι “υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και της τδβκ στην Ανατολική Μεσόγειο".

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περιορίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, στις παραλίες μας. Η γλώσσα της απειλής δεν ωφέλησε. Όλοι οι συνομιλητές μας έχουν πλέον καταλάβει ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς και την πειρατεία. Η προώθηση της διπλωματίας στο τραπέζι τις τελευταίες μέρες είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής μας στάσης. Όσοι προσεγγίζουν την Τουρκία με ειλικρίνεια θα αντιμετωπίζονται πάντα με καλή πρόθεση. Εάν δοκιμάζουν την υπομονή και αποφασιστικότητα της Τουρκίας θα παίρνουν πάντοτε την απάντηση που τους ταιριάζει”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ακόμη η Τουρκία από τη αρχή υποστήριξε ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με διάλογο, διαπραγματεύσεις και στο πλαίσιο του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE