ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σε εξέλιξη 4 έρευνες κατά σχολικών διευθύνσεων και εκπαιδευτικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σε εξέλιξη 4 έρευνες κατά σχολικών διευθύνσεων και εκπαιδευτικών

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) προχωρούν στη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί στο Λύκειο Παραλιμνίου κατά την ημέρα έναρξης των μαθημάτων. Ανεξάρτητα από τις έρευνες της Αστυνομίας που συνεχίζονται, οι υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ προχωρούν σε έρευνα στο σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία σχετικά με τις έρευνες γύρω από τα συμβάντα στο Λύκειο Παραλιμνίου. Ενώ η αποτελεσματική συνεργασία με την Αστυνομία στη Λευκωσία είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή επεισοδίων σε ορισμένα σχολεία και γι’ αυτό εκφράζονται ευχαριστίες στην Αστυνομία Κύπρου.

Αναλόγως των ευρημάτων των αστυνομικών ερευνών που διεξάγονται αυτή την περίοδο σχετικά με έκτροπα και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές σε ορισμένα λύκεια, θα επιβληθούν και οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε μαθητές και μαθήτριες, όπου επιβάλλεται.

Εξάλλου, μετά από διαμαρτυρίες γονέων και αφού εξετάστηκε το περιεχόμενο δημοσιεύσεων που έγιναν τις προηγούμενες μέρες από διευθυντή σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι επιβάλλεται η διενέργεια πειθαρχικής έρευνας.

Στη βάση των προβλεπόμενων διαδικασιών, έχει διοριστεί ερευνών λειτουργός ο οποίος ξεκινά πειθαρχική έρευνα. Επισημαίνεται ότι η διερεύνηση δεν αφορά την καλλιτεχνική δημιουργία ή την έκφραση ιδεών, αλλά την εφαρμογή συγκεκριμένων Κανονισμών που διέπουν την Εκπαιδευτική Υπηρεσία και τα καθήκοντα που προβλέπονται για ένα διευθυντή σχολείου.

Δύο ακόμη έρευνες θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με διευθύνσεις σχολείων που είτε παρεμπόδισαν τις προετοιμασίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς είτε προέβησαν σε μη εγκεκριμένες και ακατάλληλες διευθετήσεις σε σχολικές αίθουσες, δημιουργώντας προβλήματα στη φοίτηση των μαθητών και μαθητριών.

Όπως προβλέπεται για τις διαδικασίες διερεύνησης, εφόσον προκύψουν ευρήματα που οδηγούν σε κυρώσεις, τα αποτελέσματα θα υποβληθούν στη Νομική Υπηρεσία για σχετική γνωμοδότηση. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εικονικοί γάμοι στην Κύπρο: Ένοχα πέντε πρόσωπα για το μεγάλο διεθνές κύκλωμα - Καταχωρήθηκε η υπόθεση

Εικονικοί γάμοι στην Κύπρο: Ένοχα πέντε πρόσωπα για το μεγάλο διεθνές κύκλωμα - Καταχωρήθηκε η υπόθεση

Στις 23/11/2020 λήφθηκε αλληλογραφία από τις Πορτογαλικές αρχές σύμφωνα με την οποία γυναίκες αλλά και άντρες από την Πορτογαλία και Λετονία ταξίδευαν στην Κύπρο όπου τελούσαν γάμους με πολίτες τρίτων χωρών κυρίως Ινδούς και Πακιστανούς υπηκόους αλλά και πρόσωπα από την Μπαγκλαντές. Η αρχική εκτίμησης ήταν ότι τελέστηκαν συνολικά 101 γάμοι στα Δημαρχεία Αραδίππου, Λευκωσίας και Λάρνακας.

BEST OF TOTHEMAONLINE