Συνεπή αντίδραση από ΕΕ έναντι όλων των παραβιάσεων κατά αξιών ή κυριαρχίας Κ-Μ ζητά ο ΥΠΕΞ της Κύπρου

Συνεπή αντίδραση από ΕΕ έναντι όλων των παραβιάσεων κατά αξιών ή κυριαρχίας Κ-Μ ζητά ο ΥΠΕΞ της Κύπρου

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης ζητά "συνεπή αντίδραση" από την ΕΕ σε όλες τις παραβιάσεις τρίτων μερών σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κυρίαρχα δικαιώματα των κρατών μελών, ζητώντας την εφαρμογή των πολιτικών αποφάσεων του Gymnich.

Πιο συγκεκριμένα, φτάνοντας σε χώρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (FAC) στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός δήλωσε τα εξής: "Η αντίδραση της ΕΕ στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η αντίδρασή μας στις παραβιάσεις της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της ΕΕ , η αντίδρασή μας σε κάθε είδους παραβίαση των βασικών αξιών και αρχών μας, δεν μπορεί να είναι  à la carte, πρέπει να είναι συνεπής. Πιστεύω πραγματικά ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη διπλωματία. Είμαι εδώ. Είμαι έτοιμος να εφαρμόσουμε την πολιτική απόφαση που λάβαμε στο Gymnich ".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στο Ιράν – Για τραγωδία με 51 νεκρές μαθήτριες από βόμβες σε δημοτικό μιλά η Τεχεράνη

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE