Ελλάδα και Κύπρος έχουν ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο, τόνισε η Σακελλαροπούλου στη συνάντηση με ΠτΔ

Ελλάδα και Κύπρος έχουν ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο, τόνισε η Σακελλαροπούλου στη συνάντηση με ΠτΔ

Ελλάδα και Κύπρος έχουν ένα ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο με γνώμονα πάντα το κοινό και εθνικό συμφέρον, τόνισε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην ολιγόλεπτη συνομιλία της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώπιον των ΜΜΕ, προτού αρχίσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε θερμά την Ελληνίδα ομόλογό του και εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του κυπριακού ελληνισμού για τη διαχρονική στάση και την άοκνη, με θυσίες του ελληνικού λαού, υποστήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, τον κυπριακό ελληνισμό και στην υπόθεση του διεθνούς δικαίου.

Επεσήμανε ότι η επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου συμπίπτει με μία περίοδο κρίσης, που προκαλείται λόγω των τουρκικών έκνομων ενεργειών τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο με μία σειρά πράξεων που, όπως είπε, αν δεν υπήρχε η ψύχραιμη από πλευράς Ελλάδας αντιμετώπιση, ενδεχομένως να οδηγούσαν σε ανεπιθύμητες καταστάσεις για λαούς που αγαπούν την ειρήνη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού - Πότε καταφθάνει - Ως συμμαχία κατά Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μόντι

Επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού - Πότε καταφθάνει - Ως συμμαχία κατά Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη Μόντι

Ως συμμαχία κατά της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ αναφέρει ότι αυτή η επίσκεψη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις σχέσεις ΕΕ-Ινδίας, καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο εξάμηνο του 2026».

BEST OF TOTHEMAONLINE