Ο Μακρόν ζητά να συνεχιστεί ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας - Παρόμοια προσέγγιση και για την Κύπρο

Ο Μακρόν ζητά να συνεχιστεί ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας - Παρόμοια προσέγγιση και για την Κύπρο

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε την Τρίτη (22/09) με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "παρότρυνε την Άγκυρα να σέβεται πλήρως την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο και να αποφύγει οποιαδήποτε περαιτέρω μονομερή ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις", ανέφερε ανακοίνωση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Μακρόν και Ερντογάν είχαν χθες την πρώτη τους συνομιλία μετά από μήνες σε συνέχεια του αδιεξόδου μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων επί των κλιμακούμενων εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί ένας διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και πως ο Μακρόν ζήτησε μια παρόμοια προσέγγιση με την Κύπρο. Πρόσθεσε πως ο Γάλλος και ο Τούρκος Πρόεδρος συμφώνησαν να διατηρήσουν επαφή.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Πιέσεις, δημοσκοπήσεις και η μάχη για τον ρυθμιστικό ρόλο

ΔΗΚΟ σε κρίσιμο σταυροδρόμι: Πιέσεις, δημοσκοπήσεις και η μάχη για τον ρυθμιστικό ρόλο

Η ομιλία του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, για την επικύρωση των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές σηματοδοτεί την είσοδο του κόμματος στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE