Ανακοίνωση Καγκελαρίας για τηλεδιάσκεψη Μισέλ-Μέρκελ με Ερντογάν

Ανακοίνωση Καγκελαρίας για τηλεδιάσκεψη Μισέλ-Μέρκελ με Ερντογάν

Με μια λιτή –όπως συνηθίζεται- ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης 22/09 , αναφέρθηκε η Καγκελαρία στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, του Προέδρου Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Καγκελαρίου Μέρκελ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ, είχαν τηλεδιάσκεψη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στο πλαίσιο προετοιμασίας του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συζητήθηκαν διαφορετικές πλευρές των διμερών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Θέμα συνομιλίας ήταν και η επανάληψη των απευθείας συνομιλιών Ελλάδας Τουρκίας για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών.

Χαρακτηριστικό της ανακοίνωσης το ότι ως θέμα των συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας επισημαίνεται μόνον ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών και όχι άλλα γενικότερα ζητήματα που θέτει η Τουρκία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.