ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΞΙΚ: Για 'θυματοποίηση' των φοιτητών και αποφοίτων του ΑΞΙΚ κάνει λόγο ομάδα πρωτοβουλίας

ΑΞΙΚ: Για 'θυματοποίηση' των φοιτητών και αποφοίτων του ΑΞΙΚ κάνει λόγο ομάδα πρωτοβουλίας

Για «θυματοποίηση» των φοιτητών και αποφοίτων του ΑΞΙΚ κατηγορεί την πολιτεία η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Κηδεμόνων, Φοιτητών και Αποφοίτων ΑΞΙΚ, με αφορμή περίληψη προγράμματος Μαγειρικών Τεχνών στα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) που λειτουργούν οι Τεχνικές Σχολές.

Η ομάδα σε ανακοίνωσή της, αναφέρει η περίληψη των προγραμμάτων αυτών σα ΜΙΕΕΚ έγινε «παρά την πρόνοια ίδρυσης τους ότι δεν προσφέρουν προγράμματα όπου υπάρχουν άλλες ανώτερες εξειδικευμένες σχολές».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής οι αριθμοί φοιτητών των Μαγειρικών Τεχνών του ΑΞΙΚ μειώθηκαν δραματικά για πρώτη φορά φέτος και η ανοδική πορεία που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια ανακόπηκε. 
 
«Η Ομάδα Πρωτοβουλίας γνωρίζει ότι η μη υλοποίηση των μέχρι τώρα αποφάσεων και οι αποφάσεις που έχουν ανακόψει την ανοδική πορεία του ΑΞΙΚ, οφείλονται σε ικανοποίηση ιδιωτικών και άλλων μικροπολιτικών συμφερόντων και όχι την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Παράλληλα, εκφράζεται λύπη για την καθυστέρηση στην υλοποίηση ομόφωνης απόφασης για την αναβάθμιση του ΑΞΙΚ και εισαγωγή στο ΑΞΙΚ και προγραμμάτων τετραετούς φοίτησης  κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, όπως αναμένεται να προσφέρουν πλέον οι επαγγελματικές σχολές/κολλέγια για εξυπηρέτηση των αναγκών των φοιτητών και της βιομηχανίας. 
 
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας καλεί θεσμικούς φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία αναβάθμισης του ΑΞΙΚ,  να υλοποιήσουν τις σχετικές, ειλημμένες δεσμεύσεις τους για αναβάθμιση του ΑΞΙΚ και να σταματήσουν κάθε «εξωθεσμική και παράνομη ενέργεια εναντίον του ιστορικού αυτού Ινστιτούτου».
 
«Ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να επανέλθουμε. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο, η Ομάδα Πρωτοβουλίας, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση του καλώς νοούμενου συμφέροντος των φοιτητών, αλλά και του ίδιου του Ιδρύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top