Σε ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα τους την Παρασκευή 25/9 οι μαθητές του Δημοτικού Αγρού

Σε ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα τους την Παρασκευή 25/9 οι μαθητές του Δημοτικού Αγρού

Σε ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα τους προχωρούν την ερχόμενη Παρασκευή 25/9 οι μαθητές και μαθήτριες του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Αγρού, μετά από απόφαση του Συνδέσμου Γονέων, που διαμαρτύρεται για την απομάκρυνση ενός εκπαιδευτικού, στη βάση εφαρμογής του κανονισμού του συμπλέγματος.

 
Υπενθυμίζεται ότι, προχθές Δευτέρα, οι μαθητές είχαν κατέλθει σε αποχή από τα μαθήματα τους για δυο διδακτικές περιόδους, κοινοποιώντας έτσι και δημόσια το αίτημα για διορισμό ενός ακόμη δασκάλου στο σχολείο και του προβλήματος που δημιουργείται στην τήρηση αποστάσεων, αφού υπάρχουν περισσότεροι μαθητές στην τάξη.
 
Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείο αναφέρει ότι «μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι μετά από την παρέλευση δυο ημερών από τη δίωρη αποχή από τα μαθήματα στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Αγρού, δεν είχαμε ουδεμία ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς».
 
«Διαπιστώνουμε ότι τα σχολεία της υπαίθρου και κατ’ επέκταση τα παιδιά μας, δεν βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας» προσθέτει ο Σύνδεσμος, ο οποίος ανέμενε, όπως αναφέρει, μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, ότι το Υπουργείο «θα επιδείκνυε περισσότερη ευαισθησία για το όλο ζήτημα, όπως άλλωστε έπραξε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις σχολείων που είχαν το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα».
 
Συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή Γενική Συνέλευση τους, τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων αποφάσεων ομόφωνα όπως την Παρασκευή πραγματοποιηθεί ολοήμερη αποχή, όπως κοινοποιηθεί η απόφαση σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ζητώντας τη στήριξη τους και όπως, σε περίπτωση μη ανταπόκρισης για ικανοποίηση του αιτήματος μέχρι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, συγκληθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για λήψη δυναμικότερων μέτρων.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαρίνος Κλεάνθους στο «T»: «Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε» - «Η ΔΗΠΑ έχει προοπτική και πεδίο δράσης»

Μαρίνος Κλεάνθους στο «T»: «Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε» - «Η ΔΗΠΑ έχει προοπτική και πεδίο δράσης»

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ Μαρίνος Κλεάνθους σε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, αναλύει τα σημερινά δεδομένα στη ΔΗΠΑ, ένα χρόνο μετά τις ευρωεκλογές. Με αφορμή το Πολιτικό Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου, ο Μαρίνος Κλεάνθους, δηλώνει πως η ΔΗΠΑ, έχει προοπτική και πεδίο δράσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE