ΥΓΕΙΑ

Εκστρατεία διαφώτισης Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου

Εκστρατεία διαφώτισης Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου από 28 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου

«Νίκησε τις καρδιοπάθειες με την καρδιά σου» είναι το μήνυμα της εκστρατείας διαφώτισης, που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος της εκστρατείας, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και στηρίζει η Φαρμακοβιομηχανία Medochemie είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα, σημειώνεται, συνιστούν τη βασικότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, με περισσότερους από 17.5 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Μάλιστα, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τότε ο αριθμός αυτός θα εκτοξευτεί στα 23 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

Προστίθεται ότι στην Κύπρο 40.000 καρδιοπαθείς νοσηλεύονται κάθε χρόνο στα δημόσια νοσηλευτήρια, ενώ από τις καρδιαγγειακές παθήσεις χάνουν τη ζωή τους 2.000 συνάνθρωποι μας. Λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι κίνδυνοι για τους καρδιοπαθείς είναι ακόμα μεγαλύτεροι, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, η φετινή πολυεπίπεδη εκστρατεία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τηλεοπτικά σποτ, επιστημονικά άρθρα και Ενημερωτικά Δελτία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, φιλοξενίες μελών της καρδιολογικής εταιρείας σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και στοχευμένες αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top