Κοινή διακήρυξη για το πλαίσιο διαπραγματεύσεων ετοιμάζουν Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με Χουριέτ

Κοινή διακήρυξη για το πλαίσιο διαπραγματεύσεων ετοιμάζουν Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με Χουριέτ

Κοινή διακήρυξη για το πλαίσιο διαπραγματεύσεων στο οποίο θα καθορίζονται τα κεφάλαια και η μέθοδος των διερευνητικών διαπραγματεύσεων ετοιμάζουν Ελλάδα και Τουρκία σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. 

Οι πηγές της τουρκικής εφημερίδας αναφέρουν ότι μόλις διασφαλιστεί συμφωνία για το πλαίσιο αναμένεται να ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων, ενώ προστίθεται πως παρόλο που οι διαπραγματεύσεις θα είναι μακρές και δύσκολες αποτελούν την καλύτερη διέξοδο. 

Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Σινάν Ουλγκέν στην τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η Άγκυρα θα πρέπει να πιέσει την Αθήνα να ανακοινώσει στα Ηνωμένα Έθνη την υφαλοκρηπίδα της, διαφορετικά η Αθήνα «θα προσπαθεί να προωθήσει θέσεις με βάση έγγραφα όπως ο Χάρτης της Σεβίλλης που δεν έχουν καμιά νομική βάση».

Ο πρώην Τούρκος διπλωμάτης υποστηρίζει πως αν η Ελλάδα εξαναγκαστεί να δηλώσει την υφαλοκρηπίδα της στον ΟΗΕ όπως έχει πράξει η Τουρκία, τότε θα υπάρξουν ‘περιοχές που συγκρούονται’ και οι δύο χώρες θα συζητήσουν επί αυτών των περιοχών για να βρεθεί λύση δια της διπλωματικής οδού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE