Μειωτικό σχόλιο για την Τουρκία και τον Ερντογάν από την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων – VIDEO

Μειωτικό σχόλιο για την Τουρκία και τον Ερντογάν από την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων – VIDEO

Άδειασε την Τουρκία και τον Ερντογάν η Νάνσιο Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, προκαλώντας την αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Θέλοντας να επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ για τη δήλωσή του που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, η Πελόζι είπε απευθυνόμενη στον Αμερικανό πρόεδρο: «Δεν είσαι στη Βόρεια Κορέα, δεν είσαι στην Τουρκία, δεν είσαι στη Ρωσία κύριε Πρόεδρε. Και, παρεμπιπτόντως, δεν είσαι στη Σαουδική Αραβία».

Προηγουμένως είχε αναφέρει ότι ο Ντόνταλντ Τραμπ θαυμάζει τον Πούτιν, τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Ερντογάν…

Τα όσα είπε η Πελόζι προκάλεσαν την αντίδραση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι «θα μάθετε να σέβεστε την θέληση του τουρκικού λαού».

«Η άνοδος της Νάνσι Πελόζι στη θέση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι το πραγματικά ανησυχητικό για την αμερικανική δημοκρατία, δεδομένης της κατάφωρης άγνοιάς της. Θα μάθετε να σέβεστε την θέληση του τουρκικού λαού» έγραψε ο κ. Τσεβούσογλου κάνοντας mention και την Νάνσι Πελόζι και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE