Αλληλεγγύη για Διάσκεψη Ειρήνης στην Αν. Μεσόγειο: 'Φιλοτουρκική και προβοκατόρικη ενέργεια'

Αλληλεγγύη για Διάσκεψη Ειρήνης στην Αν. Μεσόγειο: 'Φιλοτουρκική και προβοκατόρικη ενέργεια'

Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου (25/09), η Αλληλεγγυή, σχετικά με την πρόταση του Σαρλ Μισέλ για διοργάνωση διάσκεψης ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, πρόκεται για μια 'φιλοτουρκική και προβοκατόρικη ενέργεια' από τον κ. Μισέλ.

Αναλυτικά:

Χαιρετίζουμε το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Σαρλ Μισέλ -που απεκάλυψε στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ- να διοργανώσει σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, Διάσκεψη Ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο για την επίλυση των συγκρούσεων, των μονομερών και προκλητικών ενεργειών (ποιάς χώρας; μήπως της Κυπριακής Δημοκρατίας που νομίμως προσπάθησε στο παρελθόν να εκμεταλλευθεί τους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της αλλά οι προσπάθειες της διεκόπησαν βιαίως από την τουρκική επιθετικότητα;), των ζητημάτων ενέργειας και οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων αλλά και αντιμετώπισης του λεγομένου μεταναστευτικού. Υποδεικνύουμε στον εν λόγω Μισέλ ότι σε μια τέτοια διάσκεψη -αν γίνει- θα λάβει μέρος η Κυπριακή Δημοκρατία και κανένα άλλο παράνομο μόρφωμα υφιστάμενο στην Κύπρο, και θα συζητηθεί επίσης η εισβολή και κατοχή Κυπριακών εδαφών από το 1974.

Διαφορετικά η Κυβέρνηση οφείλει να απορρίψει ασυζητητί την -κατά την εκτίμηση μας- φιλοτουρκική και προβοκατόρικη αυτή ενέργεια του εν λόγω Σαρλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE