ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΠΑΣΥΚΙ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους ιατρούς του Δημοσίου Τομέα

Η ΠΑΣΥΚΙ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους ιατρούς του Δημοσίου Τομέα

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους ιατρούς του δημοσίου τομέα είτε είναι μόνιμοι, έκτακτοι ή συμβασιούχοι, ενώ κάνει λόγο για «αήθεις και αισχρές» επιθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα από κάποιους, που ενδεχομένως να εξυπηρετούνται.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την αντιπαράθεση που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες μεταξύ της ιδίας και της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι «την εμπειρογωμοσύνη και τον επαγγελματισμό των ιατρών του Δημοσίου δεν θυμόμαστε να αμφισβήτησε κανένας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας», ενώ προτρέπει τον ΟΚΥπΥ «οπωσδήποτε να αποστείλει ευχαριστήρια επιστολή στους αγαπητούς φίλους της ΟΣΑΚ, για την δωρεάν διαφήμιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων».

«Πανικός από τον Πάνα, τον μυθικό αγροτικό θεό της Αρκαδίας, προστάτη των βοσκών. Πανικός είναι ο φόβος, η ταραχή, ο τρόμος. Ο πανικός παραλύει την λογική και οδηγεί τον άνθρωπο σε καταστάσεις που δεν ελέγχει. Είναι καλό να γνωρίζει η ΟΣΑΚ την ετυμολογία των λέξεων που χρησιμοποιεί στις ανακοινώσεις, διότι η τοποθέτηση της ΠΑΣΥΚΙ είναι συνειδητή και ψύχραιμη αντίδραση στο συνεχές λίβελο των ιατρών του Δημοσίου», αναφέρει η Συντεχνία.

Επιπλέον, σημειώνει ότι οι εκ του πανικού προερχόμενες ανακοινώσεις εμπεριέχουν στοιχεία παραδοξότητας, για να προσθέσει ότι στο ίδιο κείμενο συνυπάρχουν η παραδοχή του γεγονότος για «μη κατοχή των απαιτούμενων γνώσεων, ώστε να αξιολογούν ιατρούς» και οι ιδιαίτερα προσβλητικές φράσεις «χαμηλού επιπέδου Ιατροί» και «όσοι ασκούν χαμηλού επιπέδου ιατρική».

Όπως προσθέτει «όλα αυτά στη βάση μόνο πληροφοριών και καταγγελιών», ενώ συμπληρώνει πως «ούτε λόγος για διερεύνηση».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top