Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές όσο σήμερα, είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Μ. Πομπέο

Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές όσο σήμερα, είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Μ. Πομπέο

«Οι σχέσεις των δύο χωρών δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα», δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές του δηλώσεις με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

«Προσυπογράφω τη δήλωση του κ. Πομπέο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Χαίρομαι επίσης που ο φίλος Υπουργός θα φιλοξενηθεί στον τόπο μου στα Χανιά. Στο νησί αυτό δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει και η καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Χτυπάει όμως και ο δυνατός παλμός της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα μιλάμε από την 115 πτέρυγα μάχης στην πολεμικής μας αεροπορίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Σούδα αναδεικνύεται ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής καθώς εκεί συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μαζί με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης. «Η Σούδα θα γίνει έδρα ελλιμενισμού το USS Hershel Williams, ενώ στον ουρανό θα πετούν πάντα τα αεροσκάφη μας ελληνικά και αμερικανικά, εγγυητές της σταθερότητας», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντήθηκε με τον CEO της ENI ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Έρχεται Κύπρο τον Απρίλιο η Μελόνι

Συναντήθηκε με τον CEO της ENI ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Έρχεται Κύπρο τον Απρίλιο η Μελόνι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στη Ρώμη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, τον CEO της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ που δραστηριοποιείται στην κυπριακή ΑΟΖ, κ. Κλαούντιο Ντεσκάλτζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE