ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία εκφράζει το ΠΣΕ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ανησυχία εκφράζει το ΠΣΕ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 29/9 την ανησυχία του για τις αρνητικές εξελίξεις από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και ζητά άμεση κατάπαυση πυρός και των εχθροπραξιών.


"Πίσω από αυτή την κλιμάκωση για τις συνοριακές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, κρύβεται ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων. Αυτοί που πληρώνουν γι’ άλλη μια φορά με το αίμα τους τις πολεμικές συγκρούσεις, είναι οι λαοί. Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το αποτέλεσμα ξεσπάσματος ενός νέου πολέμου", αναφέρει.
 
Το ΠΣΕ θεωρεί, προστίθεται, ότι ο μοναδικός δρόμος για την επίλυση των διαφορών, που χρονολογούνται εδώ και πάνω από 30 χρόνια μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, είναι ο δρόμος της ειρήνης και η επιστροφή στο διάλογο. "Απαιτούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και των εχθροπραξιών. Απαιτούμε, όπως η διεθνής κοινότητα ασκήσει τις ανάλογες πιέσεις, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και να ανοιχτεί το συντομότερο ο διάλογος με στόχο την ειρηνική επίλυση των διαφορών", καταλήγει η ανακοίνωση.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φονικό στην Πάφο: Στο νοσοκομείο η μητέρα του θύματος - Φαίνεται να δέχθηκε σπρώξιμο κατά την διάρκεια της αντιπαράθεσης

Ρίχνουν «σταχτή» στα μάτια καταναλωτών και τους πωλούν διαμάντια «μαϊμού» - Πώς τους ξεγελούν και τι να προσέξετε

Μονή Αββακούμ: Αντιμέτωποι με 19 κατηγορίες και 14 χρόνια φυλάκισης - Ποιος έδωσε τα χρήματα της εγγύησης

«Λαμπάδιασαν» όχημα 34χρονου στη Λεμεσό - Υπέστη εκτεταμένες ζημιές

Βρετανία: Ποιος είναι ο ο νέος Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ - Η πορεία του μέχρι τη Ντάουνινγκ Στριτ

Aπολύθηκες; Μάθε τα δικαιώματα σου - Ολες οι λεπτομέρειες



Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο - «Ανοίγει τα χαρτιά» του ο ΠτΔ για τη συνάντηση με Ολγκίν στις Βρυξέλλες

Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο - «Ανοίγει τα χαρτιά» του ο ΠτΔ για τη συνάντηση με Ολγκίν στις Βρυξέλλες

Τα επόμενα βήματα εν μέσω ενός θολού τοπίου γύρω από το κυπριακό αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στις 10.00 ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top