Ο Πούτιν κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Πούτιν κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προειδοποίησε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στη διένεξη τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.


Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι κατά την διάρκεια της συνομιλίας Πούτιν-Πασινιάν, στην οποία "συνεχίσθηκε η συζήτηση για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ", ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Παράλληλα αναφέρεται ότι "δόθηκε έμφαση στην επιτακτική ανάγκη του τερματισμού των εχθροπραξιών από τις αντιμαχόμενες πλευρές και της λήψης μέτρων με σκοπό την αποκλιμάκωση της κρίσης". Η σημερινή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Πούτιν και Πασινιάν είχαν συνομιλήσει και την Κυριακή.

 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Για την προϋπόθεση ισχύος και συνοχής εκ των έσω αναμένεται να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στους Ευρωβουλευτές την Τρίτη καθώς και να αναδείξει τη στενή συνεργασία που θα έχει η Κυπριακή Προεδρία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως ουσιαστική προϋπόθεση για την προώθηση σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθετικών φακέλων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές..