Ο Πούτιν κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Πούτιν κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προειδοποίησε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στη διένεξη τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.


Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι κατά την διάρκεια της συνομιλίας Πούτιν-Πασινιάν, στην οποία "συνεχίσθηκε η συζήτηση για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ", ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Παράλληλα αναφέρεται ότι "δόθηκε έμφαση στην επιτακτική ανάγκη του τερματισμού των εχθροπραξιών από τις αντιμαχόμενες πλευρές και της λήψης μέτρων με σκοπό την αποκλιμάκωση της κρίσης". Η σημερινή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Πούτιν και Πασινιάν είχαν συνομιλήσει και την Κυριακή.

 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει πενταμερούς- Συναντάται με Γκουτέρες, ο Γεραπετρίτης, στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει πενταμερούς- Συναντάται με Γκουτέρες, ο Γεραπετρίτης, στη Νέα Υόρκη

Εν μέσω απειλών της Τουρκίας, αλλά και της προπαγάνδας, η Λευκωσία συνεχίζει την προετοιμασία, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, που εκτός απροόπτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου, στη Γενεύη. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική θεωρείται η συνάντηση που θα έχει ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE