Σασσόλι: Να δείξουμε πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο

Σασσόλι: Να δείξουμε πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο

Έκκληση στους 27 να δείξουν πλήρη αλληλεγγύη σε Ελλάδα και  Κύπρο διασφαλίζοντας τα δικαιώματά τους, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σασσόλι.


Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή του στην Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε τα εξής: "όλοι παρακολουθούμε τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο με αυξανόμενη ανησυχία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατύπωσε τη θέση του επί του θέματος κατά την τελευταία περίοδο συνόδου".

Όπως δήλωσε "είμαστε ακλόνητοι στην απόφασή μας να δείξουμε αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο. Η ΕΕ πρέπει να διαφυλάξει τα κυριαρχικά δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πεπεισμένο ότι μια διαρκής διευθέτηση της σύγκρουσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών. Εάν φτάσουμε σε επιδείνωση, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το πλήρες φάσμα των μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας, συμπεριλαμβανομένων στοχοθετημένων και τομεακών κυρώσεων. Αλλά ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτάσουμε εκεί".

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Η Κυβέρνηση θα έχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα, όπου μπορούν και συμπίπτουν σε θέματα του προγράμματός της, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός φάνηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εγκρίνει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE