Μακρά παρέμβαση Αναστασιάδη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Μακρά παρέμβαση Αναστασιάδη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Μακρά παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία ενημέρωσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο λόγω των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των απειλών της για άνοιγμα και εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων. 

Αυτό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραχωρήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα Συμπεράσματα στα οποία κατέληξε.

Ο κ. Κούσιος επισημαίνει στη δήλωσή του πως η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την οποία συζητήθηκε η στρατηγική σχέση ΕΕ – Τουρκίας και εκδόθηκαν τα Συμπεράσματα της Συνόδου που αφορούν και το θέμα αυτό, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Ξεκάθαρο μήνυμα Φίτο για το Κυπριακό - «Πολύ σημαντικό να συμβάλουμε θετικά»

Η ΕΕ  στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμεί να συμμετέχει με σημαντικό ρόλο στη διαδικασία των ΗΕ για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Ειδικός Απεσταλμένος της ΕΕ για το Κυπριακό κ. Ραφαέλε Φίτο, ο οποίος έγινε το πρωί δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE