ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 'Ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα της Συνόδου- Οι κυρώσεις δεν ήταν αυτοσκοπός'

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 'Ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα της Συνόδου- Οι κυρώσεις δεν ήταν αυτοσκοπός'

Συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα Συμπεράσματα στα οποία κατέληξε παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (2/10) ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη ομόφωνη θέση του συνόλου των ηγετών των «27» ήταν ο τερματισμός των εκνόμων ενεργειών της Τουρκίας, ενώ στο τραπέζι τέθηκαν διάφορες προτάσεις  όπως η άμεση επιβολή κυρώσεων ή να δοθεί περιθώριο στη διπλωματία (διάλογο) ώστε να αποδώσει αποτελέσματα.

Σε περίπτωση συνέχισης, είπε ο Πρόεδρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και επιλογές προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τόσο της ιδίας όσο και των μελών της.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτό που προέχει να είναι ο τερματισμός των εκνόμων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως οι ευθύνες μεταφέρονται πλέον στην Τουρκία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα της συνόδου, αφού καταδικάζει και παράλληλα καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις παραβιάσεις και δημιουργήσει συνθήκες για διάλογο ώστε να οροθετηθεί ΑΟΖ βάσει του διεθνούς δικαίου.

Για όλες τις δηλώσεις Αναστασιάδη πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε ο Κύπριος ανταποκριτής του Omega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δείπνου των ανταποκριτών τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE