Ο Εμίρης του Κατάρ πούλησε το 'φιλέτο' στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Ο Εμίρης του Κατάρ πούλησε το 'φιλέτο' στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Με ένα τίμημα που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια, ο Εμίρης του Κατάρ Ταμίρ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, πούλησε την έκταση- φιλέτο στο Ναυάγιο της Ζακύνθου που για διάστημα μεγαλύτερο των 6 ετών αποτελούσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.

Η κρατική εταιρεία επενδύσεων Al Rayann πούλησε τις μετοχές της PIMANA S.A. που αφορούσαν την έκταση, καθώς δεν βρισκόταν άκρη στη διαμάχη μεταξύ του Κατάρ, της Μητρόπολης του νησιού, αλλά και της Μονής του Αγίου Γεωργίου Κρημνών.
 
Έτσι η έκταση των 15.000 στρέμματων πέρασε σε άλλα χέρια και λέγεται πως οι αγοραστές είναι επίσης από το Κατάρ.
 
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που εκδόθηκε το καλοκαίρι έλεγε πως η έκταση που είχε πωληθεί το Πάσχα του 2014 από τον κ. Χάρο στην εταιρεία PIMANA (των Καταριανών) δεν του ανήκε και δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην πώλησή της.
 
Παράλληλα, απεφάνθη πως σημαντικό τμήμα της έκτασης, περίπου 3.000 στρεμμάτων, ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και πως μια έκταση 6.000 στρεμμάτων ανήκει στην Ιερά Μονή Αναφωνήτριας, καθώς δεν διαλύθηκε, αλλά η Μονή ερημώθηκε.
 
Ετσι, από τα 15.000 στρέμματα, "μπλοκαρίστηκαν" τα 9.000 και ήταν αδύνατο πια να γίνει η επένδυση που οραματιζόταν ο Αλ Θανί.
 
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, ήθελε να φτιάξει πολυτελές θέρετρο για προσωπική χρήση.
 
ΑΠΟ Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE